Historia

Historia, kuinka kaikki alkoi.

Kevät 1995, joka oli Suomen jääkiekkohistoriassa merkittävä virstanpylväs, oli varmaan alkusysäys itsensä taikajuomalla turraksi saaneen nelikon älynväläykselle juhannuspäivän aamuna Kuusniemessä. Tuosta hetkellisestä ( hyvin lyhyestä n. 2 sekunnin ) väläyksestä päätettiin ”Suo , kuokka ja jussi”-maisesti perustaa Tornioon oma veteraanijääkiekkojoukkue.

Tuossa juhannusaamun tyhjien tynnyrien kolistelussa oli mukana Raimo Pohjanen, Ari Alamäki, Reijo Jussila ja Markku Jussila. Tästäpä selvittyään alettiinkin piakkoin kehittelemään , ketä mahtaisi löytyä yhtä hyviä tyyppejä, joitten kanssa joukkue saataisiin perustettua. Ja alkoihan niitä löytyä siinä määrin, että lukisinpas CCR pappakiekkojoukkueen perustajiksi seuraavat henkilöt : Raimo Pohjanen , Ari Alamäki, Reijo Jussila, Markku Jussila, Timo Ylisaukko – oja, Juhani Juntura, Jakke Salomaa, Jari Vesa, Rambo Ahokas, Yrjö Rosengvist, Raimo Lukkarila.ccrlogo

Samala siinä yhenlaisiksi periaatteiksikki ajateltiin, josko voitais joskus lahjottaaki rahaa johonkin hyvään tarkotukseen, ja samala päätettiin, että aina jokainen kustantaa itse oman harrastuksensa.  Näitten alkuhölömöilyjen jälkeen saatiin porukka siis kasaan, ja alkoi kuumeinen nimenkeksiminen. Järjestettiin oikein Jääliin jääharjoitus-reissu eräänä sunnuntaina keskellä kesää… Tarkoituksena oli tulla sieltä takaisin uuden nimen kanssa, mutta toisinpa kävi. Jäälistä kyllä tultiin, aika tasan 7 tuntia takaisin Tornioon. En muista kaikkea, mikä siinä viivytti, mutta porukka oli kotona kyllä hyvissä ajoin paitsi yksi keskushyökkääjä, jolla meni tuohon samaan matkaan 2 vuorokautta !! Oli palannut keskiviikkoaamusta kothiin.. Tästä samasta tyypistä kuulin, että osaa kuulemma vieläki tehä nuita katoamistemppuja , melekonen Koppervieltti , niin että oli meilä sitten taikuriki porukassa…

Niinhän se tuo Kourin poika sitten keksi ( näki että on ollu pankissa töissä ) tämän nimen, Chrome City Rangers ja viralisella lyhennyksellä CCR. Saatiin hieno nimi ja mielimusiikki vähän niin kuin ”samoihin kansiin”. Nimi onkin komea ja paljolti kadehdittu aivan etelää myöten ja siittäpä johtuen tuliki seuraavaksi mieleen, että näin hieno nimi lyhennyksineen tarttee komean logon. No eiko kaikki paikaliset ”tisainistit” töihin ja Mikkolan Jukkahan se tuon logon keksi , en tiä ketä oli kattonu meistä pitempään, ko piirsi tuota kuvvaa. Niinpä oli sitten saatu nimi ja logo, ja virtaahan kaikila oli silloin alussa tosi kovasti. Kotiareenanahan toimi aluksi ”Kupan Halli”. Tuossa hallissa ja peleissä alkuaikoina kävi paljon eri tyyppejä, jotka eivät sitten kuitenkaan jääneet koukkuun, niin kuin meille osalle on käynyt: matkassa pyöri poliiseja , lakimiehiä ym. Osa nykysistä CCR:n / CRC:n pelaajista pelasi tuolloin perustamisaikoihin vielä hampaat irvissä paikalisissa edustusporukoissa.

Voitaneen myös olla yhtä mieltä siitä että CCR:llä on iso osuus Tornion oman jäähallin rakentamiseenkin. Harvinaisen paljon samoja tyyppejä nimittäin kulutteli aikaa hallityömaalla joita on noissa nimilistoissakin. Ei silti, palion löytyy niitäki nimiä jotka osasivat olla tarkoin poissa kaikenlaisesta talkootyöstä, mutta mukava ko tulivat kuitenkin sitten arvostelemaan ko oli saatu hommat valmiiksi. Kaikin puolin hieno homma oli että päästiin halliin ja näyttiki, että se vakiinnutti heti muutamia ” varmoja kävijöitä ” lisää , samala tuo vaikutti siihen että joku vuosi sitten jakauduttiin Dieseleihin ja Turboihin. Leikillisesti Turbosta on käytetty myös nimeä CRC, elikkä ruosteenestoon tarkotettu sakki tämäki , no kuitenkin yhtä kaikki samaa CCR : ähän me ollaan kaikki.

Joku terävämpi lukija ( ei pellaa meilä ) varmasti jo haki laskukoneen kaapista ja suoritti vähenyslaskun ja hoksasi että tämä puljuhan täyttää tänä kesänä 10 vuotta , terävä huomio. Niinpä oliski tarkotus saaha tuossa keväällä jonkulainen tapahtuma pystöön sen kunniaksi, ja jos vielä voitaisiin toteuttaa niitä alkuperäisiä tavoitteitakin niin hyvä olisi.

Nämä kotisivut on tosi hieno juttu ja toivottaisiinkin, että täälä kävis porukat ” viisastelemassa ” niin pysyy mieliki virkeänä.